Capitolul 3-Piano

Bella

Rosalie era vizibil deranjata de prezenta mea… asta nu conta pentru mine… toata lumea era deranjata de prezenta mea. Nu conta ce faceam, singurii care nu pareau deranjati erau Alice, Carlisle, Esme si Emmett, care era extrem de bun cu mine. Jasper, cel care se intalnea cu Alice, statea departe de mine, atunci cand ma apropiam de el, muschii lui se incordau si se departa de mine. La fel ca si la Edward, parea sa fie o chestie a barbatilor.

Rosalie isi dadea ochii peste cap, isi flutura frumosul ei par blond si pleca de langa mine de parca eram un sobolan, o mizerie de pe jos. Ceea ce eram.

Ma uitam acum pe fereastra larga din camera mea, luminile erau stinse, nu imi placea sa fie aprinse, erau prea aproape de alb. Imi placea intunericul; iar pentru prima data, aveam ocazia sa ma bucur de el. Tot timpul cat am stat in iadul ala, luminile erau aprinse, acum vroiam intuneric… si am sa il am.

Pianul ma chema sa cant, vroia sa il folosesc si sa imi arat talentul, singura calitate pe care o aveam.

Am oftat incet si mi-am pus degetele pe clape, “copiii” erau la scoala, cum le zicea Esme. Eram numai noi doua.

Mi-am inchis incet ochii si am inceput sa cant ce simt, acesta era singurul mod de a-mi arata mintea… prin cantat.

Notele pluteau prin aer, au inceput usor, apoi au devenit groase si un pic nervoase. Adanci si emotionante, aproape ca iti rupeau inima. Am inceput sa mixez totul intr-o melodie dulce, am lasat notele sa danseze impreuna; una era nervoasa, alta melancolica, altele erau dulci si staruitoare, in amsamblu, erau purtate prin aer. Au urmat apoi notele intunecate, notele inalte, cele care se bateau, dar care spuneau povestea vietii mele.

Apoi, cel mai trist sunet pe care l-am cantat vreodata, a curs prin mainile mele si apoi la pian… Era incet, si numai o singura nota adanca ramasa… am starns din ochi tare; degetele mele s-au miscat repede in timp ce se forma… nota inalta a scaparat usor, apoi nota adanca a urmat, moarte si durere impreuna…

M-am inclinat deasupra pianului incet in timp ce corpul meu asimila muzica.

Dar am incetat sa mai cant rapid, un sunet dezgustator de note amestecate impreuna au stricat intreaga treaba. Mi-am deschis ochii si am vazit ca degetele mele erau tensionate si tari.

M-am uitat la ele ceva timp…

“Ai cantat foarte frumos…” vocea lui Esme a plutit ca un vant usor intr-o zi de vara.

Mi-am ridicat capul deodata si m-am uitat lung la ea.

Ea a zambit cu blandete si a venit langa pian .

“Ai scris tu singura asta?” m-a intrebat… ochii ei erau nerabdatori.

Am dat din cap un ‘da’. Ma durea sa comunic cu cineva chiar si in felul acesta.

“A fost frumos Bella” a zambit ea.

Edward

Era 10 noaptea de acum… toti asteptam ca Bella sa adoarma, ea nu parea sa fie obosita, dar inca o data, de unde sa stim? Nu se vedea nici o emotie in ochii aceia caprui ai ei.

“Edward, trebuia sa fi ascultat cum a cantat astazi la pian…” a zambit Esme la mine in timp ce isi spala mainile.

“Ea chiar stie sa cante la pian…” am murmurat, Alice a avut dreptate.

“Da, stie, la fel de bine ca si tine…” mi-a spus Esme si apoi s-a intors, eram singuri in bucatarie… Melodia cantata de Bella i-a rasunat prin cap lui Esme, la fel ca si imaginile ce au trecut prin ochii ei.

Am vazut-o pe Bella, ochii ei erau inchisi din cauza concentrarii, sunetele care se auzeau erau frumoase si… incredibile… era atat de… melancolic! Era un sunet pe care nu l-am mai auzit pana acum, doua note diferite dansand impreuna intr-o frumoasa si completa armonie…

Apoi totul s-a terminat prea repede… Eram nervos din cauza asta. A fost, unul dintre cele… mai frumoase sunete pe care le-am auzit, a fost o melodie pe care nu o puteai uita, indiferent daca o urai sau nu… era o poveste care parea… puteam vedea doi oameni dansand impreuna vals pe melodia asta, Frumoasa si Bestia in varianta de pian!

“Nu-i asa ca e nemaipomenit?” a spus Esme cand mi-a vazut expresia socata…

“Asta… a fost incredibil!” am spus inca socat.

“Uhh, nu mai puport asa ceva” s-au auzit plansetele lui Rosalie. M-am uitat in sufragerie si am vazut-o ca s-a ridicat de langa Bella care nu facea ninic.

“Nu o baga in seama Bella” i-a zambit Alice… incercand sa nu ii raneasca Bellei sentimentele. “E doar prost dispusa…”

Bella s-a intors inapoi la televizor, se uita la ce se uita si Alice.

Sincer vroiam sa o lovesc pe Rosalie, stie pozitia in care se afla Bella, insa nu incearca deloc sa se comporte frumos… ea vrea doar sa raneasca pe oricine, deoarece stie ca nu i se mai acorda atentie. Ce bestie egoista!

Esme s-a incruntat adanc; nu cred k am vazut-o vreodfata incruntata. Trebuie sa vorbesc cu Rosalie, nu poate sa se comporte asa cu Bella, ea este fica mea acum, si am sa o protejez de oricine incearca sa o raneasca… Copiii mei se pot proteja singuri,stiu asta, dar Bella, e atat de… vulnerabila, este inadmisibil sa te porti asa urat cu ea…Acestea erau gandurile lui Esme in timp ce iesea din camera.

Am iesit de asemenea din camera, tinandu-mi respiratia si fiind sigur ca nu ajung prea aproape de Bella.

“Edward…” vocea calma a lui Carlisle s-a auzit din camera de la etaj, se parea ca in casa aceasta, toata lumea facea cate ceva, indiferent daca era curatenie, jocurile video, cantatul la pian, cititul sau cumparaturile online, cineva intotdeauna facea ceva.

“Da, Carlisle…” ii spun pe nume- normal; il strig ‘tata’ numai in momentele ‘importante’ cum le zice Alice.

“Pot sa vorbesc cu tine te rog?”

Am dat din cap.

L-am urmat in biroul lui unde mi-a spus sa iau loc.

Arata de parca astepta ceva, isi tinea obarzul in mana si se uita la mine atent, batand cu degetele in masa.

“Este ceva de doresti sa imi spui?”

Am dat din cap un ‘nu’. Unde vroia sa ajunga? Nu ii puteam citi gandurile.

“Jasper mi-a spus ca esti foarte…’confuz’… pot sa te intreb de ce? Ma indoiesc ca un vampir este vreodata confuz. Si stiu ca nu poti suporta mirosul sangelui ei, dar simt ca este mai mult de atat…” a spus aplecandu-se inainte.

Nu puteam sa il mint… indiferent ce se intampla nu puteam niciodata sa il mint pe Carlisle.

“Nu ii pot citi gandurile…” am mormait evitandu-i privirea calma…”Am tot incercat dar parca exista un perete si nu pot vedea nimic imprejur…”

El s-a incruntat…” Stiam ca este ceva diferit la ea…” s-a ridicat si a inceput sa bata din picior. “ Pot sa ghicesc … ca Bella… e atat de protectiva si de tacuta… atat de inchisa in sine incat nu lasa pe nimeni sa o vada…aproape invizibila, niciodata nu lasa pe nimeni sa intre in mintea ei sau sa vada ce gandeste, nu lasa pe nimeni nici macar sa o auda vorbind… de aceea probabil nu ii poti citi gandurile…”

Asta ar capata un sens, de ce, daca Bella nu lasa nici un om sa intre in capul ei, m-ar lasa pe mine si puterile mele? “Asta are sens…” am murmurat ridicandu-ma. “Asta e tot?” l-am intrebat pe Carlisle.

A dat din cap un ‘da’ in timp ce a scos o carte gigantica pe care o citea cand era ‘plictisit’.

Am iesit afara inchizand usa din mahon incet.

Apoi am vazut cea mai desgustatoare priveliste, pe care ochii mei aurii a avut-o vreodata.

Rosalie era presata de perete, Emmett avea bratele puse in jurul ei, iar picioarele ei erau stranse in jurul lui, gemete scarboase se auzeau in timp ce se sarutau puternic. Pot sa jur ca am vazut limba lui lingand buza ei de sus.

“Imi provocati amandoi greata! Lipsa voastra de afectiune publica nu este numai degradanta, dar imi si face stomacul sase intoarca pe dos! Am tipat.

Emmett mi-a aratat degetul din mijloc, degetul pe care vroiam atat de mult s ail rup in doua.

M-am intors si am pornit-o in partea opusa, gemetele lor dezgustatoare inca auzindu-se pe hol.Am auzit-o apoi pe Esme certandu-i… am ranjit la asta.

M-am dezbracat in timp ce am duceam inspre baie, am incuiat usa dupa mine si am dat drumul la apa, am pus-o asa de fierbinte incat daca eram un om in ea, ar fi fost probabil… un grad mai sus de fierbere, poate chiar mai mult.

Iubeam felul cum se simtea! Nu o simteam ca ma arde, o simteam calda, ca temperatura unui om…

Am dat peste tot cu sapun; aratam caraghios sunt sigur… dar cand m-am clatit, s-a simtit minunat, deoarece pielea mea tare ca piatra se simtea fina, ceva ce aveam privilegiul sa simt numai cand eram aici.

Am fost odata plecat cu Emmett la un mic lac si atunci cand am iesit din apa, el a inceput sa faca comentarii despre cum curgea apa ca o cascada pe muschii abdomenului meu sau ceva de genul. Deoarece micile patratele pe care le aveam acolo facea apa sa treaca peste ele, m-a tot sacait cu asta pana cand i-am zis : “Emmett, in caz ca nu ai realizat, acesta este un lucru bun” Atunci s-a imbufnat deoarece stia ca am dreptate.

Alice iubea sa vada patratele dintr-un anume motiv pe care nu il inteleg, si ii placea atunci cand Jasper isi ridica bluza si ea isi trecea degetele peste muschii lui… Nu intelegeam! Fiecare vampir avea asa ceva! Ce era asa mare scofala?

Bella a inceput sa imi apara in ganduri… fata ei frumoasa, mirosul ei, parul ei… si cat de mult vroiam sa ii aud vocea!

Am oftat adanc si mi-am spalat corpul rapid.

Am iesit intr-un final, dupa ce mi-am spalat parul, si mi-am pus un prosop in partea de jos a corpului.

Cum am iesit, am observat-o pe Alice tarandu-se prin camera mea.

“Alice-“

“Oh, ce sa zic Edward, e doar pieptul tau!” a spus Alice, alungandu-mi starea de soc; caldura din corpul meu nu a durat mult.

“Ce vrei?” Am soptit, incercand sa nu par nervos. A zambit stralucitor atunci.

“Ma intrebam daca ai ceva muzica pentru Bells, are un casetofon dar nu are muzica-

“Ia ce vrei” i-am spus in timp ce imi cautam haine, am scos o pereche de bligi si un tricou negru. Bineinteles, pentru o maniaca in cumparaturi asta era ‘inacceptabil’.

“Nu!Ew! Edward, esti culmea!” mi-a zis. S-a incruntat cand a vazut hainele… in mintea ei, chiar arata dezgustator pentru ea, chiar o facea sa se sufoce, era o creatura incredibila.

“Alice-

“Uite, pune-ti astea!” mi-a spus aruncandu-mi niste pantaloni albastrii si o bluza tot albastra.

“Alice-

Mi-a aruncat o privire care mi-a trimis tremurici pe spate. “Sunt pentru a o face pe Bella sa creada ca mergem la somn. Vrei sa se sperie cand vede ca ai facut baie la 10 jumatate si iesi afara purtand haine normale? Nu, nu prea cred, asa ca pune-ti astea… sau altceva! Apoi a inchis usa cu putere…

Stiam ca nu ma pot pune cu Alice, stia ca am sa o ascult… dar oare faceam toate astea pentru ea?

2 comentarii (+add yours?)

  1. Oana TF
    dec. 13, 2010 @ 18:52:47

    nu :>
    pt bella:X:X
    aww. ce tare e:X
    faceti o treaba minunata cu tradusul:X

    Răspunde

  2. dory
    feb. 05, 2011 @ 08:56:43

    Ehe…Bella a reusit sa il uimeasca sa il fascineze…e un inceput 🙂 Foparte tare trec la next 🙂

    Răspunde

Lasă un comentariu